2009. október 11., vasárnap

Túrós kenyér

Szaftos, zamatos, napokig friss kenyér!

A héja ugyan nem lesz ropogós, de foszlós belsejének tépkedése közben eszünkbe sem fog jutni eme hiányosság :-)

Nem tudom, a túró volt-e a ludas, de sülés után kissé összeesett a friss kenyér... Ducira sült, utána meg összelapult egy kicsit. Nem zavaróan, de azért láthatóan. Vállvonó smiley :-) Az íze és állaga mindenesetre nagyon meggyőző!




Túrós kenyér

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 2,5-3 dkg élesztő
  • 2 tk. cukor
  • 2 mk. só

A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjében dagasztjuk, kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett munkalapon átgyúrjuk, megformázzuk, majd tepsiben még 20 percig kelni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aljában kis tálka vízzel. A megkelt tésztát 2-3 helyen bevagdossuk, vízzel lekenjük, és aranyszínűre sütjük.




Rácson hagyjuk kihűlni.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon jó! :) Pogácsakenyér:))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ilyen lett, de napokig nagyon jó maradt az állaga.

    VálaszTörlés
  3. Limara :-))) Tényleg!

    Gabi, akkor tényleg vállvonó smiley :-) Mert az íze és a frissessége nagyon jó!

    VálaszTörlés
  4. Ez tényleg nagyon szép! Gyönyörű, lyukacsos, hmmm... Nem hátrány, ha sokáig friss marad, főleg, ha az ember lány nem ér rá sütni. Mentettem, kipróbálom! Köszi! :-))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép!:-))Nem is használsz sütőzacskót?
    Milyen gyönyörű így is!!

    VálaszTörlés
  6. Ööö, kenyérsütő gép nélkül el lehet készíteni?

    VálaszTörlés
  7. Szuper lett!!! Szinte kedvem lenne csipegetni belőle, de sajnos messze vagy.

    VálaszTörlés
  8. Yasmine, tényleg friss sokáig :-) S ahogy mondod, nincs mindig idő sütni!


    Andi, köszi :-) Nem használok zacskót, csak úgy pucéron sülnek a dolgok!


    Noncsi, simán :-) Mint egy hagyományos kelt tésztát. Csak előtte fel kell futtatni az élesztőt!


    Gizi, köszi :-) A csücskét esetleg? Innen a messzeségből?

    VálaszTörlés
  9. Viki,
    kívülről nem is látszik, csak a szelet lett keskenyebb..De nem számít, ez amolyan laposabb kenyér. Nem lehet mindig egyforma!!
    Biztosan olyan foszlós, mint a bagetted...Az is isteni!

    VálaszTörlés
  10. Trin, igen, a szeleten látszik :-)

    Olyan! Pont olyan, mint a bagett!

    VálaszTörlés
  11. Viki, maradt esetleg egy kis csücsök? :)
    A kenyér állaga sokban függ a túró víztartalmától, zsírosságától (én a te féle sajtos kenyérrel járom meg néha, u.a. sajt egyszer zsírosabb, másszor véznább).
    Ha nem szeretném a kenyérféléket, akkor ezért biztos megszeretném :)

    VálaszTörlés
  12. Egyszerűen gyönyörű, és harapnivaló! Tipikusan az, amit a vacsiig az ember el is fogyaszt csipegetve.

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Ez nagyon finom lett! Könnyü elkésziteni, 10 perc a tésztát összedobni kézzel.
    Csináltam 1 kenyeret, Albert meg 4 kicsi hurkát. Ott állt a sütő elött, várt, kukucskált, néha integetett nekik. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.